L’Associació Cultural La Barraca, juntament amb Botafocs, Coral Polifònica Sant Pere, Associació Cultural Dolçainers i Tabaleters del Grau, Grup de Danses Illes Columbretes i Unió Musical del Grau, van formar mesos enrere la Federació Col·lectius per la Cultura al Grau. La primera de les activitats conjuntes d’aquesta nova Federació ha estat la I Fira de la Cultura al Grau, que tindrà lloc del 24 al 26 de Setembre del 2015 .

El President de La Barraca i President de la Federació, Vicent Ortiz Ramos, ha comunicat que aquesta Federació ha otorgat els següents Premis:

  • Premi Institució: Fundació Dávalos-Fetcher
  • Premi In-memoriam: Joan Baptista Campos Cruanyes
  • Premi Personatge: Sergio Ferrer de Almenara

L’Associació Cultural La Barraca es sent molt identificada amb aquestos dos premis, ja que Joan Baptista Campos va estar guanyador del Premi Miquel Peris Segarra i membre del Jurat del Premis de la Mar. Així mateix, Sergio Ferrer de Almenara és col·laborador de la Revista La Barraca i ha publicat, dins del Servei de Publicacions de l’Associació Cultural La Barraca, el llibre “Qui era qui al Grau del Segle XX. Els malnoms del Grau de Castelló”, un llibre que ha estat un èxit absolut ja que la primera edició s’ha esgotat completament.

I Firea cultura al Grau